Geschiedenis van het koor Onrust

Het koor is opgericht half Oktober 1996 door een stel enthousiaste leden van de watersport met de intentie om shanty liederen te zingen. De animator van dit koor was Ria Koning en tevens onze dirigent.

We begonnen met 10 leden maar dat groeide al gauw uit naar 30 leden heden. Ons eerste optreden was de opening van het vaarseizoen op 19-04-1997 in ons clubhuis .(
wsv Onrust)

We hebben diverse optredens gedaan zoals het bezoeken van bejaardenhuizen en seniorendagen. Daarnaast waren we vaste klant met de dag van de muziek zowel in Den Helder als daarbuiten. We kregen zoveel aanmeldingen dat we paal en perk moesten stellen anders waren we elk weekend op pad. Dus heeft het bestuur gesteld dat vijf optredens per jaar genoeg was.

Na 12,5 jaar zijn we met het hele koor en aanhang een weekend naar de Schapendobbe geweest om te vieren dat we 12,5 jaar bestonden.
Inmiddels hebben afscheid genomen van onze eerste dirigent en na enkele nieuwe-dirigenten kwam
Johan Beaujean al lang lid van onze zangkoor dat hij het wilde proberen, na een opleiding is hij dirigent van het koor geworden.
Helaas is
Johan te vroeg overleden.

Nu hebben we een vrouwelijke dirigent
Leny Verbruggen.We hebben veel optredens gedaan een paar die er uit sprongen was het optreden in Leeuwarden voor toenmalig kamerlid mevrouw Jorritsma en jubileumconcert met een fanfareorkest in Den Helder.
Ons twintig jarig bestaan hebben we een jaar eerder gevierd in het gebouw Westoever met een knallende feestavond
Kooronrust